Behandelingen

Oud of jong, groot of klein. Ter ontspanning of om klachten en kwalen te verminderen. Een voetbehandeling biedt uitkomst. Mijn menukaart bestaat uit verschillende behandelingen.

Ontspanningsvoetmassage
Voetreflexbehandeling
Metamorfosemassage
Babyreflexologie
NIEUW: Holistische massage

WhatsApp Image 2021-12-06 at 10.29.22 (7)

Ontspanningsvoetmassage

Ontspan, relax en voel je weer als herboren. Bij deze behandeling worden de voeten in een ontgiftend kleimasker gepakt, waarbij je een  verfrissende tinteling door je voeten en benen voelt gaan. Daarna volgt een heerlijke ontspannen voetenmassage.

 

€37,50 per behandeling van 45 minuten

WhatsApp Image 2021-12-06 at 10.29.22 (2)

Voetreflexbehandeling

Door drukpunten van de reflexzones op de voet te behandelen, kunnen geestelijke, lichamelijke en emotionele klachten verminderen en soms helemaal verdwijnen.

 

Door deze reflexzones te behandelen, zorg je ervoor dat de doorbloeding van de verschillende organen, weefsels en lichaamsdelen beter wordt. Daardoor worden voedingsstoffen beter opgenomen en afvalstoffen beter afgevoerd. De energie kan weer goed doorstromen en blokkades worden opgeruimd. Hierdoor kun je je energieker, uitgeruster en vitaler voelen. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

 

De eerste keer neem ik een intakegesprek af zodat we samen goed kunnen kijken waar jij behoefte aan hebt en welke klachten je hebt.

 

Bij:

Nek-, rug- en schouderklachten

Astma/hooikoorts

Maag en darmklachten

ADHD

Slapeloosheid

Stress/spanning

Hoofdpijn/migraine

Aambeien

Hormonale klachten

Zwangerschapsklachten (ook na de bevalling)

Onverklaarbare klachten zonder medische oorzaak

 

Intake + behandeling €55,- voor 90 minuten

Volgende behandelingen €40,- voor 60 minuten

WhatsApp Image 2021-12-05 at 17.28.30 (2)

Metamorfosemassage

In ons leven hebben we te maken met allerlei emoties en gebeurtenissen die een bepaalde reactie in ons lijf teweeg brengen. Als iets ons raakt kunnen gedachten, emoties en opvattingen, die bij een herinnering uit het verleden horen, opspelen en ons vastzetten in de tijd.

 

Vaak zijn we ons er niet van bewust dat een bepaald denk- of gedragspatroon hoort bij een vroegere gebeurtenis. Het kan daarom zijn dat je moeite hebt met bepaalde situaties en de gevoelens die daarbij horen. Deze 'data' liggen opgeslagen in onze ruggenwervel en kan door het niet goed verwerken van gebeurtenissen of trauma’s zorgen voor blokkades.

 

Middels zachte aanraking van de reflexzones van de ruggenwervel, welke zich in de voeten, handen en het hoofd bevinden, kunnen deze blokkades opgeheven worden.

 

De metamorfosebehandeling kan zorgen voor meer inzichten en kan verborgen talenten naar boven halen. Het geeft rust en meer inzicht in welke richting je op wil gaan. Het kan zorgen voor een nieuw begin.

 

Voor wie?

Mensen met een trauma

ADHD/ADD/Autisme

Onzekerheid

Angsten/paniekaanvallen

Syndroom van Down

Slaapproblemen

Spanningen/stress/niet lekker in je vel zitten

Laatste levensfase

Rouwverwerking

Ook kinderen kan het veel rust geven

 

€40,- voor 60 minuten behandeling

WhatsApp Image 2021-12-06 at 10.29.23 (1)

Babyreflexologie

Babyreflexologie is een speciaal ontwikkelde vorm van reflexologie die kan helpen om vele klachten en symptomen bij baby’s te verlichten of zelfs doen verdwijnen. Het biedt de voordelen van een veilige, medicijnvrije en natuurlijke therapie.

 

Ouders krijgen daarnaast tips en handvatten mee om ook zelf thuis de baby te kunnen masseren. Op die manier kun je kwaaltjes verlichten en wordt de binding tussen ouder en kind gestimuleerd.

 

Een gezonde zuigeling zal door de zachte aanraking goed gedijen en tot bloei komen in de emotionele ontwikkeling.

 

Bij welke kwaaltjes?

Obstipatie

Krampjes

Astma

Neusverkoudheid

Slecht doorslapen

Slecht inslapen

Oorpijn

Doorkomende tandjes

Winderigheid

 

Omdat een bevalling voor de moeder een grote impact kan hebben, behandel ik meestal ook de moeder (bij voldoende tijd). Door slaapgebrek, onzekerheid en hormonale schommelingen kan een moeder enorm aan zichzelf twijfelen. Door de moeder te behandelen verandert haar energie (komt tot rust), wat direct positief op de baby doorwerkt. Bovendien verbetert het de band tussen baby en ouder.

 

€37,50 voor 60 minuten

NIEUW: Holistische massage

Als het lichaam en geest uit balans zijn, worden veel fysieke klachten in de hand gewerkt door verkramping van spieren, zenuwbanen en meridianen.

 

Tijdens een holistische massage wordt zowel fysiek als emotioneel veel aangeraakt en losgelaten. Hierdoor worden blokkades en klachten opgeruimd en kunnen lichaam en geest helen.

 

Na een holistische behandeling gaan veel cliënten ontspannen en opgelucht naar huis.

 

Holistische massage komt uit het Oosten (o.a. uit het oude China) en begon gelijk met de traditionele Chinese geneeskunst door te sijpelen naar andere landen rond het jaar 1600.

 

De traditionele Chinese geneeskunst is gebaseerd op de aanname dat al het leven plaatsvindt binnen de cirkel van de natuur. Binnen deze cirkel spelen de vijf elementen (vuur, aarde, metaal, water en hout) een prominente rol evenals de balans tussen deze elementen: Yin en Yang.

 

Ook een mens bestaat uit deze vijf elementen, die door meridianen worden verenigd. Meridianen zijn energiebanen verbonden met organen, waardoor levensenergie stroomt om de gezondheid in stand te houden en het lichaam te laten functioneren. Als deze stroom ongehinderd door het lichaam kan stromen, zullen er geen problemen zijn. Door stress en/of andere klachten kan de stroming gehinderd worden en raakt de balans tussen de elementen verstoord waardoor er een ziekte kan ontstaan.

 

De meridianen van de dieper gelegen organen liggen aan de oppervlakte in de huid en zijn door aanraking te beïnvloeden. Het doel van de aanraking is het herstellen van de balans. De methodes die hiervoor gebruikt kunnen worden zijn onder meer acupunctuur, moxa, guasha en massage.

 

Hoe werkt het in de praktijk?

 

Bij klachten neem ik samen met jou een uitgebreide vragenlijst (intake) door om helder te krijgen in welk element de verstoring zit. Dat kan zowel fysiek, mentaal als op emotioneel gebied zijn. De holistische filosofie ziet de gehele persoon, niet de specifieke klacht. Soms zijn er meerdere elementen uit balans. Omdat elk element hoort bij bepaalde meridianen die in verbinding staan met de betreffende organen, ga ik mijn massage daar op aanpassen. Door de massage worden de verstoorde energiebanen gestimuleerd, gaat de energie weer stromen en worden blokkades opgeheven. Gevolg: een betere gezondheid en welbevinden.

 

Cupping

 

Een andere manier om stagnaties en pijn op te heffen is door middel van cupping. Cupping is een zuigtechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op de huid. Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen waardoor blokkades worden opgeheven, doorbloeding wordt gestimuleerd en afvalstoffen afgevoerd.

 

Doordat de kracht van cupping sterker is dan massage, heeft het een diepere werking. Zeker bij de eerste behandelingen kan de cupping wat pijnlijk aanvoelen.

 

Holistische massage (eventueel inclusief cupping): €55 voor 60 minuten

Cuppingbehandeling: €30 euro voor 30/40 minuten